Heb je wel eens een instructeur gehad die niet kon uitleggen hoe je iets moest doen, maar wel continue bleef door hameren op een specifiek ding? Na honderd keer herhalen begreep je nog steeds niet wat hij/zij bedoelde en waren jullie allebei geen steek verder gekomen met de les? Of heb je wel eens een instructeur gehad die voornamelijk de oren van de kop af kletste tijdens de les terwijl jij serieus wilde trainen? Iedere ruiter heeft een eigen manier van informatie opslaan. Voor de één is herhaling juist goed, terwijl voor de ander wat meer informatie nodig is om het te kunnen begrijpen. Er is geen goed of fout hierin, maar een instructeur vinden die bij jouw manier van leren past is een lastige opgave. 

 

Doordat bij JT Dressuur de manier van lesgeven specifiek wordt afgestemd op de manier van leren van de ruiter is er een betere kans om doelen te behalen, dan wanneer je blijft lessen bij iemand waar je eigenlijk na de les niet meer precies weet hoe je het nou voor elkaar kreeg wat je tijdens de les deed. Daarom is JT Dressuur er voor iedereen die graag wil leren om de verbinding en harmonie tussen ruiter en paard te verbeteren. De focus ligt op de basis versterken, verbeteren en uitbouwen. De lessen worden aangepast op wat de combinatie nodig heeft. Ben je een beginnende ruiter of juist al wat verder op niveau, maar lukt het niet om een bepaalde oefening uit te voeren? Of heb je constant een gevecht met je paard? Om ervoor te zorgen dat jullie elkaar begrijpen en jullie doelen bereiken, zul je eerst terug moeten keren naar de basis. Stappen doorlopen om te kijken waar het probleem zich voor doet en dat dan oplossen om vervolgens wel de oefening uit te kunnen voeren.

 

Hoe gaat dat nu in zijn werk? 

Tijdens de proefles kijken we naar het vraagstuk en vanuit daar maken we een plan. Dit plan bestaat uit een combinatie van dressuurmatig onder het zadel trainen en werken vanaf de grond (werken aan de hand, grondwerk of longeren. Afhankelijk van wat nodig is). Ook kijken we naar hoe we jou als ruiter kunnen verbeteren met een stukje ruitervitaal. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid van een Guasha behandeling, waarmee zowel jij als je paard zich optimaal kunnen voelen. Zo kunnen we er voor zorgen dat jij, je paard en jullie samen als combinatie alle doelen kunnen behalen die jullie voor ogen hebben. 

Doordat ik mijzelf blijf ontwikkelen volg ik nog steeds opleidingen en cursussen om een nog breder pakket te kunnen bieden, maar ook om van veel verschillende opties een eigen manier te creëren om de lessen zo leerzaam mogelijk te houden. Alles op een manier die past bij de ruiter, maar ook zeker bij zijn of haar paard. 

 

Lessen kunnen gegeven worden in dressuur, houding en zit, caveletti, grondwerk, werken aan de hand, longeren en dubbele lijnen. 

 

Momenteel is het niet mogelijk om zonder een eigen, lease-, verzorg- of bijrijpaard te lessen.